vrijdag 4 maart 2011

Berichten uit de wijk Nylân

Begin deze week werd ik gebeld door Rob Mol. Rob heeft een timmerwerkplaats in het oude gebouw van de Piter Jellesschool in de wijk Nylân. Ik had hem ontmoet toen ik opnamen maakte voor de afgelopen atelierroute van november vorig jaar.atelierroute 2010 Iedereen in het oude schoolcomplex had een brief van de gemeente in de bus gehad met de mededeling dat de gemeenteraad de kosten die aan het gebouw verbonden zijn, gaat bespreken. Het Kabinet Rutte bezuinigt zwaar op de gemeenten en de gemeenten proberen uit alle hoeken en gaten geld bij elkaar te schrapen.

Omdat het gebouw niet binnen een bestemmingsplan valt, was het voorlopig in handen van Carex gegeven, die het uitbaat ten behoeve van kunstenaars en starters van bedrijfjes. Carex is een soort anti-kraak en beheert ook de Blokhuispoort. De nieuwe bestemming zou een speeltuin zijn. Ruimte genoeg. Dat wel. Je kunt er zo een tweede Ponypark Slagharen beginnen. Maar ik zie het niet direct gebeuren. Wedden dat het doorverkocht wordt aan een project-ontwikkelaar?
De gebruikte muziek is van Bela Fleck & Edgar Meyer - Music for two. Het is iets van Bach. Ook het tweede deuntje is een klavecimbelwerk van Bach. Prelude en Fuga nr 1 in c.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten